η ceo της wellenwide στο crikos.com

02.05.2017

 

"Θετικότητα: το μεγάλο στοίχημα των επιχειρήσεων για τα επόμενα χρόνια, εφόσον έχει φανεί ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας, της δημιουργικότητας και της ανάπτυξης"

 

   

Τι σημαίνει για σας «θετικότητα»;

 

Η θετικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα των επιχειρήσεων για τα επόμενα χρόνια. Κανονικά θα έπρεπε να πω για το σήμερα, όμως θεωρώ ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για να μπορέσει κάποιος να μιλήσει για πραγματική θετικότητα μέσα στο χώρο εργασίας.

 

 

Η θετικότητα είναι μια γωνία λήψης που την επιλέγεις. Και για να βρεις αυτήν τη γωνία λήψης θα πρέπει να δουλέψεις πολύ και για πολλά χρόνια καταρχάς με τις κοινωνικές σου δεξιότητες.

 

Προσωπικά, στα 52 μου και μετά από 27 χρόνια καριέρας, έχω καταφέρει να είμαι όχι μόνο θετική αλλά και ευτυχισμένη. Όμως αυτό το κατάφερα γιατί, ενώ δραστηριοποιούμαι στον τομέα του corporate business, είχα το προνόμιο να έχω σπουδάσει προηγουμένως διαφορετικές μορφές της Τέχνης. Γιατί η Τέχνη θέτει στο κέντρο της τον Άνθρωπο. Με αυτόν καταπιάνεται. Με το τι τον βασανίζει, τι τον πονάει, τι τον αποκαρδιώνει, τι τον σκοτώνει πνευματικά και ψυχικά. Η Τέχνη με βοήθησε να μπορώ να μεταφράζω τη σιωπή των ανθρώπων και να ακούω αυτό που πραγματικά σκέφτονται και αισθάνονται. Αυτή με βοήθησε να βρω το μηχανισμό για να είμαι λειτουργικά θετική μέσα στο απαιτητικό περιβάλλον του επιχειρείν.

 

Η αλήθεια είναι ότι στη ζωή μου στάθηκα πολύ τυχερή γιατί βρέθηκα από νωρίς μέσα στον εργαστήρι των ανθρώπινων σχέσεων: τις επιχειρήσεις. Και λέω τυχερή, γιατί από μικρή αγαπώ τους ανθρώπους, μου αρέσει να τους παρατηρώ, να τους αναλύω, να τους μεταφράζω, να τους βοηθώ. Για αυτό μου είναι εύκολο να είμαι θετική καθημερινά, γιατί οι άνθρωποι είναι το σπίτι μου. Οι άνθρωποι των επιχειρήσεων είναι το σπίτι μου. Και ο ρόλος μου, μεταξύ άλλων, είναι να τους βοηθώ να βρουν τη γωνία λήψης της θετικότητας.  

 

Ποια είναι τα 3 πράγματα που κάνετε για να αποκτήσετε πάλι τις δυνάμεις σας και την θετικότητά σας, όταν τα πράγματα δεν είναι καλά στη δουλειά σας

 

Όταν βρεθώ σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που για κάποιον λόγο οι γύρω μου χάνουν τη θετικότητά τους και αισθάνομαι και τη δική μου θετικότητα να κλονίζεται, τότε υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι εγώ είμαι η υπεύθυνη να βρω τη λύση, γιατί αυτός που έχει τη γνώση έχει και την ευθύνη. Τότε βάζω μπρος το μηχανισμό της μεθοδολογίας που έχω αναπτύξει με τη βοήθεια των εργαλείων της Τέχνης, και βοηθώ καταρχάς εμένα να μετατοπιστώ ώστε να προσεγγίσω τη θετικότητα από μία εναλλακτική και πιο αποτελεσματική σκοπιά. Όταν το κάνω αυτό, σχεδόν αυτόματα μετατοπίζεται όλη η κατάσταση σε ένα πεδίο θετικότητας και κατά συνέπεια, παραγωγικότητας 

 

Πόσο σημαντικό είναι στην επίτευξη των στόχων σας το να είσαι θετικός;

 

Εξαρτάται από τους στόχους. Η θετικότητα οδηγεί αυτόματα στην αύξηση της  παραγωγικότητας των επιχειρησιακών ομάδων. Εάν ο στόχος της ομάδας είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, τότε η θετικότητα βοηθάει καθοριστικά. Εάν όμως ο στόχος είναι, απλώς, η συσσώρευση ολοένα και περισσότερων χρημάτων (δεν αναφέρομαι στην κερδοφορία, αναφέρομαι στην εμμονική συσσώρευση πλούτου) τότε η θετικότητα μπορεί να είναι έως και εμπόδιο για να τους πετύχει κάποιος. Εκεί πιθανά να βοηθά περισσότερο η απουσία θετικότητας, πχ ο θυμός, ο φόβος, η ανασφάλεια, η ανάγκη επίδειξης κλπ. Γενικώς η θετικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ισορροπία της ζωής και των αποφάσεών μας. Κατά συνέπεια, στην επίτευξη των στόχων που δεν ενέχουν την έννοια της ουσιαστικής ισορροπίας, η θετικότητα, θα τολμούσε κανείς να πει, δεν έχει θέση.

 

Εσείς, ποια υπόσχεση θα θέλατε να δώσετε;

 

Σίγουρα, την υπόσχεση να εξελίσσω τις μεθοδολογίες στον τομέα που οι επιχειρήσεις ονομάζουν soft skills, ώστε να βοηθήσω όσο περισσότερους ανθρώπους των επιχειρήσεων να μετατοπιστούν από τη θέση που βρίσκονται για να εντοπίσουν τη δική τους γωνία λήψης της θετικότητας μέσα στην απαιτητική καθημερινότητα της δουλειάς τους.

 

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη εδώ 

 

Σοφια Χαλκίδου 

Founding Partner of wellenwide. 

 

Τομείς Εξειδίκευσης: Stakeholder engagement, crisis communications, employee creativity & performance και entrepreneurship education

 

Με περισσότερο από 26 χρόνια εμπειρίας στην διαχείρηση της Εταιρικής Φήμης & Επικοινωνίας, η Σοφία βοηθάει τους οργανισμούς να χτίσουν το ξεχωριστό αφήγημά τους, να δυναμώσουν τις σχέσεις τους με τα ενδιαφερόμενα μέρη, και να μεγαλώσουν την εταιρική τους οικογένεια.

 

Το 2000, μετά από 8ετή καριέρα σε σημαντικούς κλάδους της επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων, η Σόφια ιδρύει τη wellenwide, την πρώτη ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων επικοινωνίας & διαχείρισης φήμης στην Ελλάδα που θα ακολουθήσει μια μη συμβατική δομή εξυπηρέτησης πελατών, ως μέσο επίτευξης υψηλότερων επιπέδων αριστείας στις υπηρεσίες της προς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, μεταξύ των οποίων Singapore Airlines, Enel Green Power, Air Liquide, AccorHotels , PWC, Lego, Kallimanis, Scoot, κα.

 

Το 1999 έως το 2001, διατελεί Επικεφαλής Επικοινωνιολόγος του προγράμματος TACIS της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, με στόχο τη βελτίωση και την υποστήριξη της ενημέρωσης του κοινού στις περιοχές που επλήγησαν από το ατύχημα του Τσερνομπίλ.

 

Γεφυρώνοντας την εμπειρία στο επιχειρείν με τις σπουδές της στον τομέα του Θεάτρου, και του Γαλλικού Πολιτισμού & Τέχνης, το 2013 δημιουργεί το πρόγραμμα Artwaykening Employees™, μια πλατφόρμα υπηρεσιών κατάρτισης που ενισχύει την εταιρική δημιουργικότητα και εμπλουτίζει τις δυνατότητες των στελεχών με μεθοδολογίες του business και της Τέχνης.

 

Το 2006, η Σοφία βάζει τα θεμέλια του AristaGifted, της πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης του ελληνικού κοινού για το θέμα των Gifted Underachievers, των χαρισματικών παιδιών χαμηλών επιδόσεων στην Ελλάδα, και το 2008 συγκροτεί το Έβδομο, μια θεατρική ομάδα για μη προνομιούχα παιδιά και εφήβους, όπου διδάσκει pro bono θέατρο, επικοινωνία, λογοτεχνία, και events management.

 

Please reload

Please reload

Copyrights 2019 WELLENWIDE PUBLIC RELATIONS CONSULTANTS SINGLE MEMBER LTD registered GR099090468. All rights reserved.