top of page
  • Writer's picturewellenwide

COVID-19 : Δωρεάν συμβουλευτική από τη wellenwide για την επικοινωνία σε περίοδο τηλεργασίας


Εν μέσω των ραγδαίων και δυσμενών εξελίξεων στη διεθνή αγορά που πυροδοτήθηκαν από την εξάπλωση του κορωναϊού, η επικοινωνία των εταιριών με τους καταναλωτές, πελάτες και εργαζομένους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης.


Στη wellenwide παρακολουθούσαμε στενά την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας και αναμέναμε πιθανή επιδείνωσή της, όμως σίγουρα δεν είχαμε κατά νου μια τόσο αιφνίδια αναδιατύπωση του διεθνούς επιχειρηματικού χάρτη.



Η κρίση αυτή είναι πρωτόγνωρη για τις αγορές της Δύσης, πόσο μάλλον για ανεξάρτητες εταιρίες όπως η δική μας. Όμως, πέρα από την ανησυχία μας για την υγεία και ευημερία της οικογένειάς μας, των φίλων και των συνεργατών μας, στη wellenwide φάνηκε ότι τελικά ήμασταν καλά προετοιμασμένοι από την ημέρα της ίδρυσής της πριν 20 χρόνια για να ανταποκριθούμε σε τέτοιες δυσμενείς συνθήκες.


Οι λόγοι είναι πολλοί, όμως οι πιο σχετικοί με τη συγκεκριμένη κρίση είναι δυο:


  • Είμαστε crisis communication consultants, με άλλα λόγια είμαστε τυχεροί γιατί η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που μας βοηθά να βρίσκουμε λύσεις σε καιρό κρίσης για τους πελάτες μας αλλά και για εμάς τους ίδιους.


  • Επιπλέον, στη wellenwide λειτουργούμε ως remote workers από το 2008. Επιλέξαμε αυτό το μοντέλο λειτουργίας τόσο νωρίς ακριβώς γιατί διαπιστώσαμε ότι μας επιτρέπει να αξιοποιούμε καλύτερα το χρόνο μας, να συγκεντρωνόμαστε απόλυτα στο έργο μας, και να εξασφαλίζουμε υψηλή ποιότητα έργου στους πελάτες και ζωής στους εργαζομένους μας. Παράλληλα, μας βοηθά να κρατάμε χαμηλά τα λειτουργικά μας κόστη και έτσι να είμαστε ακόμα πιο ανθεκτικοί σε περιόδους αναπάντεχης οικονομικής ύφεσης.


* Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες την αγορά, αντιλαμβανόμαστε ότι οι επιχειρήσεις - οι οποίες στο σύνολό τους καλούνται να εφαρμόσουν εσπευσμένα το μοντέλο remote working - βρίσκονται σε αμηχανία ακριβώς γιατί πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας από αυτό που γνωρίζουν μέχρι στιγμής.


* Και δικαιολογημένα. Σε βάθος χρόνου το remote working αποδεικνύεται ένα σύνθετο μοντέλο που απαιτεί ειδική στρατηγική για να διατηρηθεί το employee engagement σε υψηλά επίπεδα και να διασφαλιστεί η συνοχή της εταιρικής κουλτούρας. Μετά από 12 χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο μοντέλο, είμαστε σε θέση να συμβουλέψουμε ουσιαστικά τα στελέχη HR των επιχειρήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.


* Πέραν από το remote working, αυτήν την περίοδο υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς σε θέματα επικοινωνίας σε περίοδο κρίσης, ανάπτυξης μηνυμάτων για το εσωτερικό και εξωτερικό κοινό και προετοιμασίας σύντομων συνεντεύξεων και δηλώσεων στα ΜΜΕ. Αυτό μας χαροποιεί, όχι μόνο γιατί ο τομέας μας παρουσιάζει ανάπτυξη αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να είναι έτοιμες και για τις επόμενες κρίσεις. Γιατί θα υπάρξουν πολλές ακόμα.


* Αυτές τις μέρες, στη wellenwide βοηθούμε πελάτες και συνεργάτες μας να ανταποκριθούν στις ριζικές αλλαγές της διεθνούς και εγχώριας αγοράς - αλλαγές που ακόμα ξεδιπλώνονται.


* Όμως, οι δυσμενείς συνθήκες φαίνεται ότι θα είναι παρατεταμένες για αρκετούς κλάδους. Για να βοηθήσουμε και εμείς την αγορά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε εκτάκτως την υπηρεσία "We Stand Together" για όλες τις επιχειρήσεις που θέλουν να διασφαλίσουν οτι ο τρόπος που θα επικοινωνήσουν αυτήν την κρίσιμη περίοδο με τους εργαζομένους, πελάτες, και καταναλωτές θα είναι ο πιο αποτελεσματικός.


Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και θα είναι σε ισχύ μέχρι τέλος Απριλίου.

Εάν επιθυμείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα θα χαρούμε να λάβουμε το αίτημά σας στο email: we-stand-together@wellenwide.com αναγράφοντας στο θέμα: "We Stand Together : 45' δωρεάν συμβουλευτικής σε θέματα crisis communication και remote employee engagement".


Η αγορά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και η ανοιχτή συνεργασία είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αναχαιτίσουμε τη βιαιότητα αυτής της κρίσης.


Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας,


Θα συνεχίσω να σας κρατώ ενήμερους.

Ας συνεχίσουμε να κρατάμε τους γύρω μας ασφαλείς.


Για τη wellenwide




Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για θέματα crisis comms σχετικά με τον κορωναϊό ή το remote employee engagement μπορείτε να μας στείλετε το αίτημά σας στο covid-19@wellenwide.com.


Για επείγοντα αιτήματα μπορείτε να καλέσετε απευθείας τη CEO της wellenwide, Σοφία Χαλκίδου στο 0030.6972.263.870








232 views
bottom of page