top of page
  • Writer's picturewellenwide

Να γιατί θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα για την LGBTQ+ κοινότητα

Όσοι έχουμε συνεργαστεί με στελέχη που ανήκουν σε αυτήν την κοινότητα, έχουμε διαπιστώσει το πόσο υποστηρικτικοί είναι σε θέματα καινοτομίας και συμπεριληπτικότητας στον εργασιακό χώρο.


Στη wellenwide, τον Ιούνιο – μήνα που έχει καθιερωθεί ως LGBT Pride Month- θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία της LGBTQ+ κοινότητας.


Επιλέξαμε να δούμε δυο ταινίες που προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά στο ρόλο που έπαιξε η LGBTQ+ κοινότητα στο θέμα της συμπεριληπτικότητας και της ελευθερίας του λόγου.


Pride: Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, μια ταινία που απεικονίζει μια ομάδα Gay & Lesbian ακτιβιστών που συγκέντρωσαν χρήματα για να βοηθήσουν οικογένειες στην Ουαλία που επλήγησαν από την απεργία των ανθρακωρύχων το 1984. Μια πρωτόγνωρη συμμαχία για τη διεθνή κοινωνία που αποδείχτηκε και εξαιρετικά επιτυχημένη.


How to Survive a Plague: Μια επιλογή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, που αφηγείται την ιστορία των νεαρών ανδρών και γυναικών της δεκαετίας του 1980 που σταμάτησαν το AIDS από το να εξελιχθεί σε θανατική καταδίκη.



63 views
bottom of page